Uncategorized

Pengar och vänner

Hej jag hoppas det är bra med er alla?

Jag fick ett intressant samtal för någon vecka sedan och det var ett ämne som jag känner mig rätt så passionerad över! Samtalet handlade om att låna ut pengar till en vän och att vännen nu inte ville ha kontakt och där av inte betala.

Så frågan jag fick var hur gör jag för att få tillbaka mina pengar?

Det är enligt mig en av dom största misstagen man kan göra i en vänskap att låna ut pengar utan att skriva ett kontrakt när det händer. Men också att man tänker att det är en bra ide att från början välja att fråga sin vän om pengar. Det är så sällan specificerat att detta är ett lån och kan i många fall ses som ett bidrag eller att du inte har något behov av att få tillbaka dina pengar inom det närmaste.

Så hur löser man det här? Det beror ju självklart på situationen så klart men med det sagt så måste man ha en direkt kommunikation inget gullande när man pratar utan vara tydlig med att jag kommer över detta datumet, och när jag kommer till dig så ska vi prata om pengarna du lånade av mig och hitta en lösning som funkar för oss båda!

Det är sättet man gör det på och ja det funkar inte alltid men det är första steget. Får man inget svar så maila, skicka ett brev eller börja ringa på dörren när du vet att hen är hemma.

Jag tror personligen inte på att blanda vänskap och pengar för det är ett recept för katastrof och många vänskaper förstörs på grund av detta.

Jag hoppas detta var informativt och att det inte gjorde något att jag delade mitt perspektiv på denna känsliga frågan?

//Jeppe

Comments Off on Pengar och vänner