Uncategorized

Profetior, Eftereffekten del 1

Spådom och profetior har funnits lika länge som människorna har behövt finna hopp. Vi är alla medvetna om vad dom kan tänkas innebära, men få av oss sitter ner och tänker på vad som faktiskt kan hända när vi får en profetia lagd på oss. Det som börjar som en kul sak att göra på en eftermiddag kan sluta med katastrofala konsekvenser.

En gång i tiden så började jag en liten karriär inom det jag gör nu och det var i form av att ha privata kunder hemma hos mig eller hos dom för att bli spådda och då och då i vissa butiker och marknader. Jag älskade den enkla delen av det och hur muntra alla var. Alla ville samma saker, dom ville fylla sina liv med någon vägledd riktning för att få allt det dom drömde om. Vilket jag helt kan förstå för om dom flesta skulle stanna upp och tänka på vad dom skulle kunna finna för användning av ett medium eller siare så tror jag att det hade lutat mot det hållet. Jag älskar känslan av att känna att jag har gett klarhet åt någon jag pratat med och att deras liv känns mer sammanhängande och mindre överväldigande.

Där fanns äldre spådamer där också som inte gillade mig alls för jag hade ett annorlunda synsätt på hur man spår. Där finns en stigma i det vi gör som är att vi besitter någon hemlig vishet som kommer från våra tarotkort och vi är dom ända som kan hjälpa människorna som kommer till oss och vi måste bli respekterade och hyllade för det vi gör. Jag hatar den stigman. Det känns som om jag ofta skriver om saker som inte blir omtalade i vårat yrke och det är för att det är så mycket saker som förblir osagda. Där är en talang till det vi gör men långt ifrån något som gör att vi borde vara högre rankade än någon annan. Med det sagt så kommer nog alla hålla med mig om att vi vill bli respekterade när vi har samtal och att ta ut negativitet på oss är inte något som vi föredrar. Jag märkte ofta från dessa spådamerna att deras kunder kom in för struktur och hjälp men gick därifrån med fler frågor och hungrande efter förklaringar. Det dessa ”mäktiga” spådamer gav dom var profetior. Jag vet efter mycket erfarenhet att profetior är enkla att ge för jag lägger ett kort med frågan vad kommer hända i min kunds liv? Sedan så får jag upp en betydelse som kortet representerar och den betydelsen är det jag delar med kunden.

Så som ett exempel om jag får upp ett kort med betydelsen fattigdom så är den underliggande informationen för kortet, materiell otrygghet på grund av missuppfattning av världen, missbruka eller försumma kroppen, släppa oro för ekonomiska angelägenheter, släppa efter, ovanliga prioriteringar. Så om jag lägger en profetia till en kund så är delen jag kanske delar att jag ser fattigdom och en neråtgående spiral som kommer resultera i lidande. Här är delen som jag inte tål, varför skulle man vela göra så här mot en annan människa? Jag skulle inte kunna ha ett gott samvete om det var svaren jag gav till någon av er som behövde vägledning.

Jag skriver detta inlägget som ett samarbete med min underbara kollega Leah som har profil nummer 258. Vi har båda samma åsikt om detta ämnet för vi har båda sett hur fel det kan bli och hur mycket lidande det kan leda till när man väljer att hålla sig till den gamla formen av att spå. När vi har samtal nu så är det så mycket mer involverande när vi väljer att ställa frågor till er och vi frågar ofta vad era motiv är och var ni själva känner att ni vill ta det. Jag brukar göra så att jag säger den rena betydelsen från kortet sen så säger jag hur jag tolkar det till situationen och sedan följer jag upp det med att försöka vara så personlig som möjligt. Jag är väldigt noga med att ni får vara delaktiga i tolkningen. Ni vet om ni har pratat med mig så säger jag ofta om jag vore du så hade jag gjort så här för det är kanske inte vad ni skulle vela göra själva men det är i alla fall ett annat perspektiv på situationen som ni kan använda till att bilda en egen uppfattning. Anledningen till varför jag gör så är för att om ni sedan väljer att göra så som ni själv vill så tror jag att där finns en större möjlighet i stunden om det inte går som önskat att ni kan byta väg och följa mitt råd i stället så situationen löser sig så enkelt som möjligt.

När det kommer till en snabb profetia så vill jag upplysa om hur fel det faktiskt kan gå, om vi säger att en siare säger det följande till dig och du får sen tolka det hur du vill, jag ser vatten , jag ser rädsla, jag ser hopplöshet och jag ser död. Då hade man nog tolkat det som om att man kommer drunkna i sin framtid och med störst sannolikhet modifierat sin livsstil till att undvika vatten till så stor del som möjligt. Där har en profetia helt och hållet förstört en persons liv för personen i fråga väljer av rädsla att inte vara nära vatten. När det kommer till profetior så är dom ofta väldigt breda och kan handla om någon som faktiskt inte är du. Jag är fullständigt allergisk mot den typen av spådom. Jag tycker det är irrelevant för en modern person som vill få svar, få ett sådant svar tillbaka på en rimlig fråga. Jag och Leah uppskattar våra kunder för mycket för att ge den typen av svar och jag har byggt upp min kundkrets på väldigt raka och tydliga svar. Jag skulle säga utan att lägga ord i hennes mun att Leah har skrivit ett perfekt, personlig exempel på sin blogg som jag inte kan jämföra med något annat. Jag tycker definitivt om du vill få ett insider perspektiv på hennes berättelse så klicka dig till hennes blogg och läs den själv för det är en ögon spärrande upplevelse. Hennes berättelse har hon delat med mig tidigare och jag blev fullkomligt chockad.

Jag drog väldigt tidigt i detta projektet med Leah kopplingen mellan profetior och häxornas rättegångar och förstår på ett sätt varför spådamer och dylikt var så hatade och att folk genuint kände att där vilade förbannelser över dem. Den värsta förbannelsen tror jag kan vara just att man får information som är överväldigande men man får inga idéer eller redskap till att applicera det på ett bra sätt på ens eget liv eller sin framtid. Om jag sen gör ekvationen i huvudet och tar all den o-arbetade informationen och lägger på en väldigt djup religiös tro, där allt handlar om förlåtelse och synd så ser jag ett recept på en katastrof i mina ögon.

Just en profetia kan slå otroligt fel på någon som inte har bra självförtroende eller som lider av någon form av depression eller ångest. Där ger man en utsatt och sårbar människa ovärderlig information som skulle kunna rädda deras liv men den har inte blivit tolkad. Jag tänker dra parallellen med Leahs inlägg och säga det att tänk om händelsen med hennes mamma hade lett till att hon hade klandrat sig själv för det som hände? Bara för att hon kände sig dum för att hon hade informationen framför sig. Allt detta är en sån sak som man kan ha svårt för att förstå när man sitter o läser det men föreställ er att sitta själv hemma efter en sån händelse och du har profetian svart på vitt framför dig. Då är det väldigt enkelt att skulden tar över och man gör något som sen inte sen kan göras ogjort.

Som jag sa så är detta ett samarbete med Leah och detta är början på tre delar där vi utforskar lite mer om just profetior och hur dom skiljer sig från det vi gör. Vi kommer också gå in på effekten av spådom och profetior förr i tiden och avsluta det hela med en rätt så tydlig inblick i hur vi jobbar och hur vi väljer att jobba tillsammans för att få fram så bra resultat som möjligt.

Leahs blogg hittar du här: http://spadam-leah.se/

Comments Off on Profetior, Eftereffekten del 1