Uncategorized

Mina Lösningar på ångest och oro

Jag har i flera år lidit av panikångest och har genom processen provat enkla och säkra “magiska” lösningar på detta problemet som jag tänkte dela med mig av.

min troligtvis enklaste och bästa lindring är Lavendel denna blomman har hjälpt mig med att förminska min ångest och hindra den från att vara lika återkommande. sättet jag använder mig av den är att jag gör lavendel te och jag gör lavendel vatten och lavendel olja och jag har en flaska med ångest dämpande dimma som är en kombination av kamomill, lavendel och mint som krossas tillsammans i en mortel det går bra med både färska och torkade örter. jag använder ca en näve av vardera ört. jag kockar upp 2,5 dl vatten och lägger i örterna när det kokar, ta bort kastrullen från värmen när du lägger i örterna och låt dom ligga och vila i 10 min sedan sila av örterna och samla vattnet i en behållare som har en pray funktions så kan man använda den som en typ av Body spray om du känner att ångest eller oron finns där.

Dom gångerna jag känner att jag börjar närma mig ett sammanbrott så lägger jag lavendel i en kopp te på kvällen. det har en väldigt lugnande effekt och hjälper en att sova gott, och skulle det vara en jobbig period så kan jag ta en kopp på morgonen och efter behov under dagen.

Lavendel oljan gör jag på ett liknade sätt som med dimman. Jag värmer upp 1-2 dl av olja jag föredrar babyolja men du kan använda olivolja också det har jag gjort tidigare. när oljan är varm så häller jag den i en burk fylld med torkad lavendel så pass mycket så att oljan täcker blommorna. jag krossar inte blommorna innan pga att jag inte silar oljan utan tar efter behov från burken och vill undvika att blommorna fäller skal som kan skära när man masserar in den. oljan låter jag stå 3-10 dagar innan jag börjar använda den för att där ska bli så mycket doft som möjligt. jag älskar oljan för den är ett perfekt substitut mot parfym och porerna tar upp dom lugnande, läkande och lätt smärtstillande egenskaperna hos lavendel.

Lavendel vattnet är samma prosses som dimman men jag använder bara lavendel. när vattnet har svalnat så använder jag det på en pads efter att jag har tvättat ansiktet som en sista rengöring som ger en frisk doft som lindrar ångesten avsevärt. jag gör nytt vatten varje vecka för det håller inte sig så länge om det inte står i tex ett kylskåp. och om vattnet är kallt så är det extra uppfriskande.

Comments Off on Mina Lösningar på ångest och oro