Uncategorized

Klärvoajans

Metoden att veta om någonting mystiskt eller bortom folkets räckvidd, kallas clairvoyance. Foretelling består av att veta om det otaliga med hjälp av portenter. De två klasserna av clairvoyance anses vara stjärnavinning och heralderna och presage. Dessa metoder hade sin närvaro i människors liv sedan åldrar inklusive den primitiva världen.

Olika tekniker utgör klasserna sortilege som kristall stirrar, där i divineraren får tankar att vara självhypnotiska genom självmedvetenhet, och Tarot-kortmetod som bygger på luckfaktorn, eftersom personen väljer ett kort och förmögenhet berättas i motsvarande fall av det Att vara automatisk skrivning, drömmar, användning av knokben i Afrika och kokosnötter i polynesien. En mer framträdande klass av detta system visar aurospicy, studier av fotavtryck i aska, inspektion av entrails, fågeldjur etc.
Shamankast brukade vanligtvis konst av spådom som är en sofistikerad kaste av Rom och Mexiko.

Denna konst har forntid i den. Det användes främst i Egypten tillsammans med astrologi. Diviners fick ett annat kontor där de kunde fokusera, ha visioner och drömmar. Diviners brukade frigöra sig för att skaffa sig visioner och drömmar genom att teckna magiska bilder och genom att chanting magiska ord tillsammans med skrifterna. Drömmar finns i de gamla egyptiska texterna som i Thothmes IV, kung i Egypten 1450 f.Kr., och mutter -Amen, kung i östra Sudan och Egypten ca 670 fvt Kina använde framför allt portentema för förtrollning, undersökningen av varumärkena och mönster på den hårda baksidan av sköldpaddan brukade ge dem lederna som liknar vägen i maya i Centralamerika, använde undersökningen av peccary. Kinesiska monarker som användes på denna väg under 1146 BCE men visades vara ineffektivt. Som egypten följde mer av stjärnverksamhet, men förutsågs av drömmar och visioner, underskattades inte heller; var för givna betydelse.

Forntida Rom hade en klass av distinkta präster som kallades augurs, dessa augurs var avskilda för tolkning av tecken på godkännande eller missnöje av gud av en händelse. Detta bestod av tre personer inklusive kungen. Den framträdande dogmen i dessa augurs var att observera tecknen och komma till slut. De brukade gå till en isolerad plats som toppen av bergen, så att man kan få en klar syn på himlen, bosätta sig under ett tält i en vindlös natt, fråga gud för ett tecken och vänta på det. Blixten, åska, stjärnorna, fågelflygningen observerades noggrant. Till och med en slutsats kom fram genom att lyssna på låtarna och ljuden som fåglarna utgjorde, och klassificerade, också hur fåglar åt var under fokus för att dechiffrera.
Stora beslut som domarens val, krigsföring, sändning av trupper för krig och genomgång av en lag, togs genom att de gav upphov till vikt.
I orientaliska länder var Fortune Telling by astrologi lika vanlig som profeterna. I öst, förutspådda genom kristall stirra, drömmar och andra själv hallucinationer metod. Metodik som Egypten följdes i kaldea och assyrier bland babylonier och etiopier. Häxor brukade sortera med hjälp av brödsmulor i den judiska talmuden, araber förutspådda med former sedda i sand, genomborrade den burmesiska och siamesiska ett ägg i varje ände, och ha blåsit innehållet på marken, spårade i dem konturerna av saker att vara.

Amerika har praktiserat och utövar fortfarande klärvojans konst. I Mexiko fanns det till och med ett högskolans högskola i Rom, där träning genomfördes, slutsatsen gjordes genom att lyssna på fåglarnas sånger och deras flygning. Peru utövade spådom genom spindelarnas handling, tobakslöv, majskorns form, genom att slumpmässigt dra och fruktens riktning faller. Amerikanska stammar som helhet var angelägna om fågellivet.

Bland de gamla romarna klassificerades amerikanska fåglar som de av god eller dålig portent.Brazilians brukade överväga ingången till indiska själar i fåglarna, medan stammar från Paraguay ansåg att deras stamrelaterade själar hade sjunkit in i fågeln. Den här typen av tillvägagångssätt initierade ett bolag mellan spådom och trolldom.

Perus präst övade orakulära metoder genom att göra avgudar. Prästerna i Brasilien hade en kontrivans som kallades paxiuba, med en trädstamma på en mans höjd med löv och grenar kvar. Hålen var uttråkad och präst brukade förtrolla genom en och skakningen av bladen togs som ett budskap från jurupari, deras gudom. Över hela amerikanska kontinenten var metoder för oracular predelling identiska. Hypnotisk gemenskap med de döda var också utbredd i Amerika.

Divinering av drömmar och visioner var mycket vanligt i Amerika, Algonquians kallade prästerna som “drömmarna av gudarna”, Maya kallade dem, “lyssnare” och andra som detta. Processen att ha visioner och drömmer blev katalyserad genom användning av droger och opiums som tobak, maguey, coca, ormplantan och andra. Många odlade dessa typer av växter och bevis på dessa har hittats.

Återigen har spådommen visat sig vara giltig genom att ge resultat och profetiorna har varit sanna från att hitta en förlorad man att söka saker.
Crystal stirra var mycket vanligt i Amerika. Aztekerna i Mexiko använde polerade sandstenar för detta ändamål som de brukade mata av hjortens blod. Liknande sätt praktiserades av guatemala också.

Divination med pilar användes också i stor utsträckning. Som när kiche riket skulle bli attackerat av de vita männen, bad kungen att förutse och med pilens hjälp som riktades mot stenarna följdes. Inga intryck på stenarna togs det som värsta fallet och invasionen av de vita männen. Konung gick till andra förespråkare men förmögen var densamma och slutligen föll kiche rike.

Många föremål som små lera fåglar, båtar eller båtformade fartyg har upptäckts i gravhögar i Nordamerika, och det är spekulerat att dessa kan ha använts för förtrollning.

Divination ser dess rötter i den moderna civilisationen också. Nostradamus (1503-66) har anmärkningsvärt varit framgångsrikt med händelserna i hans profetior i gåtafulla verser. William lily, en astrolog i 17th century förutspådde den stora pesten i London 1965 och den stora elden i det följande året. Bortsett från förekomsten av dessa begåvade människor, har vissa tekniker blomstrat som drömtolkning, palmistry och tarot-kort. Många sådana system återupplivades 1960. Revival av det gamla kinesiska systemet i I Ching, där spådom av nuvarande och framtida händelser är knuten med en djupare filosofi om ödets funktion i mänskliga affärer.
Dowsing eller water witching är ett annat sätt att sortera, där kvist eller stav används ett system under nekromancy. Radiesthesia är en liknande övning där pendlar används. Populariteten av divinationen råder också i moderna tider med ökningen av osäkerheten och ångestet i ekonomiskt och politiskt liv. Även med närvaron av så många tekniker kräver klärvojans konst en grundläggande eller utvecklad talang.