Uncategorized

“God” Grå “ond”

Jag har en av mina stamkunder som brukar vara min höjdpunkt på måndags nätterna som är en syster skåning i Stockholm och hon och jag brukar prata om hennes mediala förmågor och hur hon använder dom i sitt liv och problem som dyker upp. Hon brukar ofta dubbel kolla om jag får in samma vibbar på olika personer som hon själv får, och vi har alltid ett trevligt och kul utbyte av perspektiv och diskuterar mycket om olika svårigheter när man lever sitt liv som medial. Denna klienten som jag känner mer som en vän vid detta laget har lämnat ett väldigt starkt och långvarigt intryck på mig. hon har väldigt nytänkande idéer och hon har ett väldigt fräscht sätt att lägga upp dom på. Igår natt ledde konversationen in på hur olika medium har sina egna teorier om hur människors liv är och borde vara och där är en stark underliggande åsikt att man ska hålla sig på den ljusa delen av magiska förmågor och att läsa profetsior som bara kan bidra med “god” possetiv inverkan på frågarens liv.

Där är i vårt yrke en o omtalad grå zon. i den zonen ingår diskussioner som inte ses som rådgivning lika tydligt. tex en diskussion på ett rådgivande plan kan vara i stil med hur lägger jag upp mitt cv så jag kan sticka ut och få jobbet? Det är en fråga som dom flesta skulle anse går mot en god ton, med den underliggande tanken kan också var att om jag hjälper en person att få ett jobb så är där kanske en annan sökande som behöver jobbet mer. När man kommer till den tanken så börjar man ifrågasätta vad som är rätt och fel. jag har frågat mig själv detta i flera år och mitt svar är att det handlar om perspektiv alla tror alltid att det den gör är rätt, antigen för sig själv eller för en grupp, men en person på den motsatta sidan kanske ser en som ett monster.

Min personliga åsikt är att min lojalitet ligger mot personen som Frågar inte personerna som blir drabbade. Det är ett hårt sätt att se på det och det förstår jag men jag försöker tänka att klienten som jag pratar med har gjort ett av dom smartaste besluten, att prata med mig och få en inblick i kommande händelser och få chansen att ändra på framtiden så den passar frågarens val eller motiv. Så varför ska jag inte kunna erbjuda den tjänsten? Utan ska jag gömma mig bakom otydliga svar och känna mig trygg i att ta emot någons pengar för att mata dom med min världsordning och moral?

Jag är inte bekväm med det därför har jag en väldigt öppen dialog när man pratar med mig och jag säger ofta att jag inte dömer någon och jag kan intyga att jag menar det. Jag vill bara ge ärliga svar och jag gör mitt bästa för att sätta mig in i din position för att se bortom vad du frågar och kunna se vad du behöver. Sen om det rör en rättegång , sex, politik, relationer, konflikter, jobb eller att få det du drömmer om spelar inte någon roll när jag pratar med dig.

Jag kände att jag ville få detta sagt och att kunna använda det som en bas för framtiden jag lovar att alla mina inlägg kommer inte vara så här invecklande det lovar jag // Jeppe

Comments Off on “God” Grå “ond”