Uncategorized

Är det värt att rädda ett förhållande?

När är ett förhållande över? Jag har fått denna frågar i alla fall 1000 gånger. Jag märker tydligt att många väljer att undvika att se sanningen om sina förhållanden för att dom håller kvar vid ett minne av kärlek. Jag tycke inte att det är hälsosamt att hålla kvar vid ett minne även om där är barn involverade! Jag säger alltid att du är för ung för att vara olycklig och det har egentligen ingenting med ålder att göra utan är mer ett uttryck. För varför hålla sig själv på ett plan där man är ständigt olycklig?

Jag har pratat med flera som säger att deras förhållanden är för det mesta dåligt men att där finns fina stunder också som får dom att söka min hjälp till att få den stunden att bli till majoriteten av förhållandet. Och om jag ska vara ärlig så brukar det inte fungera utan ibland så kommer par till den punkten där det inte längre finns någon väg tillbaka till kärlet för att känslorna har blivit likgiltiga.

Det är jättesvår för att känslorna börjar med att man blir smått stött på sin partners beteende eller handlingar sen så växer det som ett frö okontrollerat om man inte vädrar hur man tänker och känner. Jag märker att det börjar med att man blir irriterad sen så blir man frustrerad sen så kommer ilskan som följs med ett överväldigande hat. Hatet mot sin partner kan leda till att ens känslor blir likgiltiga, jag tycker att känna sig likgiltig till den som man ska älska mer än något annat är det värsta brottet man kan gör mot sin egen lycka.

Där finns så många olika versioner av förhållande så där är alltid mycket att ta i in för att jag ska kunna hjälpa på det bästa sättet. Det är svårt när ens personliga känslor är djupt involverade. Det gör att helhetsbilden blir otydlig och jag kan hjälpa till med att lägga alla bitarna i rätt perspektiv så du själv kan bilda dig en uppfattning om du vill investera mer i förhållandet eller gå era skilda vägar.

Som vanligt så dömer jag ingen i något scenario och mina råd är villkorslösa så jag hoppas ni alla tar hand om er så ser jag fram emot att kunna hjälpa er alla när ni ringer nästa gång.

// Jeppe

Comments Off on Är det värt att rädda ett förhållande?